Quantcast
Channel: Dutch Tech Blog
Viewing all 1486 articles
Browse latest View live

Tweestapsverificatie voor iCloud en Apple ID en iOS- en app-updates

$
0
0
Apple heeft altijd de nummer één willen zijn op het gebied van beveiliging, maar helaas lijkt dat de laatste tijd nogal minder te zijn geworden. Althans, ondanks een iOS-update om een bug te fixen, bleek deze op een andere manier alsnog gebruikt te kunnen worden. Echter, Apple wil toch laten zien dat ze maatregelen nemen om het voor de gebruiker veiliger te maken om gebruik te maken van iCloud en uiteraard het Apple ID.

Google maakt al gebruik van de mogelijkheid: tweestapsverificatie. De techniek werkt eigenlijk simpeler dan je denkt, maar is wel vele malen gegarandeerd veiliger. Je vult gewoon je Apple ID in zoals je normaal doet en krijgt een verificatiecode toegestuurd naar één van je iOS-apparaten. Tot slot vul je die code in om jezelf te verifiëren.


Voordeel is dat er geen beveiligingsvragen meer worden gesteld om te onthouden, alleen jij zal in staat zijn het wachtwoord te mogen veranderen en deze te resetten met een zogenaamde Recovery Key op een vertrouwd apparaat, indien je het vergeten bent.

Hoewel de uitrol hiervan nog maar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland begonnen is, zullen andere landen zeer spoedig volgen.

Helaas is er ook wat minder goed nieuws. Apple bracht zeer recent iOS 6.1.3 uit om onder andere een probleem op te lossen waarbij men zonder pincode toegang kon krijgen tot bepaalde gegevens. Helaas blijkt het op een andere manier alsnog mogelijk te zijn, namelijk met behulp van Voice Control. Maar ook wanneer men Siri gebruikt en toestaat dat deze vanaf het lockscreen gebruikt mag worden. Het is niet echt een ramp, omdat het meer aan de gebruiker ligt of het veilig genoeg is. Je kunt namelijk ook besluiten Siri in te schakelen, maar hem op het lockscreen te blokkeren.

Apple paste bij de update echter ook weer dingen toe die voor Japen voordeel bieden, zoals bijvoorbeeld nieuwe 3D-kaarten voor Apple Maps. Er is ook een exploit gedicht dat jailbreaken normaliter mogelijk maakt. Dus het wordt afgeraden de update te installeren indien je gebruik maakt van een jailbreak. De meme rechts zal vast lullig overkomen, maar het is voor te stellen dat CEO Tim Cook er ook echt zo over denkt.

Natuurlijk is het wel degelijk goed nieuws dat Apple überhaupt met een update kom, want bij Android kost het vaak veel tijd voor een update op een bepaald apparaat beschikbaar wordt gesteld. Sinds de introductie van iOS 5 en de functie 'PC Free' brengt Apple steeds vaker updates uit voor kleine dingen, zoals bug fixes.

iOS 6.1.3 is gratis te downloaden op iedere iPhone, iPad of iPod touch dat in ieder geval iOS 6 of hoger kan draaien. Daarmee worden de volgende apparaten bedoeld:
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPhone 4S
  • iPhone 5
  • iPad 2
  • De Nieuwe iPad
  • iPad met Retina-display
  • iPad mini
  • iPod touch (4e generatie)
  • iPod touch (5e generatie)

Updaten doe je door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-updates' te gaan. De grootte van de update is ongeveer 20 MB, dus zeer klein.

Jailbreakers opgelet! Het lijkt erop dat Apple een exploit heeft gedicht dat jailbreaken aanvankelijk mogelijk maakte op iOS 6.1 tot en met iOS 6.1.2. Dus niet jailbreaken, totdat er groen licht wordt gegeven door de ontwikkelaar van de jailbreak voor iOS 6.1+.

Apple bracht tevens iOS 5.2.1 uit voor Apple TV, welke enkele bugfixes bevat, maar ook een nieuwe interface voor streamingdienst Hulu toevoegt. Helaas is dit laatste momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Japan. De update kan op de tweede en derde generatie Apple TV worden binnengehaald. Downloaden kan door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Update Software'.

Tevens hebben we de afgelopen paar dagen updates voorbij zien komen voor enkele applicaties van Apple:

  • GarageBand (versie 1.4)
    • Muziek van apps die worden ondersteund door Audiobus direct in GarageBand afspelen en opnemen*
    • Voorkomen dat segmenten en noten automatisch naar rasterlijnen springen, zodat je ze nauwkeuriger kunt bewerken.
    • Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot feedback tijdens het aansluiten van audio-accessoires van andere fabrikanten op de koptelefoon-/microfoonpoort.

* iPhone 4S, iPod touch (5e generatie), iPad 2 of nieuwer vereist. Audiobus moet afzonderlijk worden aangeschaft.


  • Zoek mijn iPhone (versie 2.0.2)
    • Bugfixes en verbetering van de stabiliteit

  • Podcasts (versie 1.2)
    • Je kunt aangepaste stations met je favoriete podcasts aanmaken. De stations worden automatisch bijgewerkt met nieuwe afleveringen.
    • Je kunt aangeven of stations moeten beginnen met de nieuwste of de oudste niet-afgespeelde aflevering.
    • Je stations worden in iCloud bewaard en op al je apparaten up-to-date gehouden.
    • Je kunt een On-The-Go-afspeellijst aanmaken met je eigen lijst met afleveringen.
    • Afspeellijsten die vanuit iTunes worden gesynchroniseerd, worden nu weergegeven in Podcasts.
    • Er is een probleem verholpen met het hervatten van het afspelen wanneer wordt teruggekeerd naar de app.
    • Overige verbeteringen in de algehele werking en de stabiliteit.


Alle updates kunnen direct vanuit de App Store gedownload worden, indien je over één of meerdere van bovenstaande apps gebruikt.

Wat denk jij? Begint Apple achter te raken als het gaat om beveiliging of doen ze het alleen maar beter? Of zijn ze zowel niet vooruitgegaan als niet achteruitgegaan? Reageer!

Overgang naar andere blogsoftware begint!

$
0
0
Ik ben erg trots om aan te kondigen dat Dutch Tech Blog begonnen is aan de overgang naar blogsoftware WordPress. Deze blog zal blijven bestaan en voorlopig blijf ik ook nog contact houden vanaf hier. Echter, binnen enkele weken hoop ik de nieuwe blog te kunnen gebruiken. De blog is nog in bèta, maar ik hoop zo snel mogelijk de benodigde aanpassingen te hebben gedaan. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat binnenkort ook de domeinnaam zal worden overgezet.

De overgang neemt wat tijd in beslag, maar ik hoop zo snel mogelijk alles voltooid te hebben. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte!

Preview verschijnt zeer binnenkort!

For English readers:
I'm very proud to announce that Dutch Tech Blog has been started at the move to blogsoftware WordPress. This blog will stay and temporary I'm still going to communicate at this blog. However, I hope to release the new blog to my satisfied users. It's still in bèta, but hopefully you can start with reading from the new blog quite soon. I will also take care of the domain of the current blog, which will be replaced to the new one soon.

The transition will take some time, but as I've told you I hope to complete anything as soon as possible. Of course I'll keep you up-to-date.

Preview will be online very soon!

Tom de Beer
Chief Editor

Do not waste time by waiting until the release, because it might take about a month to be sure that everything has been done well.

Beste tweaks #2 [jailbreak]

$
0
0
Onlangs plaatste ik een artikel over enkele door mij gebruikte tweaks die je middels een jailbreak kunt krijgen op je iPhone, iPad of iPod touch. Ik heb echter het één en het ander veranderd. De tweaks of thema's die ik nu gebruik wil ik graag met jullie delen. Ook enkele tweaks van de vorige keer, omdat die ook een zeer kleine update hebben gekregen. Ook ditmaal worden de namen van de tweaks weergegeven, inclusief de prijs.





Glasklart (gratis)
Glasklart HD is een thema dat je iOS-apparaat aanzienlijk kan veranderen. Al hangt dat wel af van wat je precies wilt. Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen of je bepaalde dingen niet toevoegt en wat je allemaal wel wilt. Hieronder zie je screens van hoe het eruit ziet. Hoewel het overigens in geen van deze te zien is, krijg je met het thema wel de mogelijkheid om de videocontrols hetzelfde doen laten lijken als de muziek controls.

    


Accelerate (gratis)
Dit is een gratis tweak waarmee je de snelheid van animaties kunt aanpassen. Sommigen vinden namelijk dat iOS eigenlijk nóg sneller kan, door slechts de duur van de animaties te verkorten. En dat kan met Accelerate. Er is een hele lijst aan 'soorten' snelheid te vinden. Ik kan er geen voorbeeld van laten zien, maar laat ik zeggen dat het in ieder geval sneller aanvoelt. Als je de tweak hebt en je wilt dat animaties sneller verlopen, máár niet té snel, kies dan de optie 'Even more faster!'. Die staat drie plekken hoger van 'Normal', wat de standaardwaarde is. Je kunt ook kiezen of de aanpassing niet van kracht mag zijn bij bepaalde handelingen. Bijvoorbeeld het openen of sluiten van apps.


Unfold (gratis) en Torch (gratis)
Unfold is een tweak die je wel móet bevallen. Het vervangt het 'slide to unlock' door 'fold to unlock' (vouwen om te unlocken). Je moet nog steeds op dezelfde manier slepen, maar je krijgt nu een veel mooier effect te zien. Een vouw-effect, zoals de naam al zegt. Voor een demo verwijs ik je graag door naar YouTube.

Wat is nou erger dan dat je in het donker iets kwijt bent geraakt, maar je wilt 'even' de zaklamp van je iPhone of iPod touch activeren? Tja, da's nou net een beetje stom van Apple. Ze hadden al veel eerder iets dergelijks moeten toevoegen: een knopje om de zaklamp te activeren vanaf het lockscreen. Torch doet dat. Er hoeft verder niet echt iets over te worden uitgelegd eigenlijk. Behalve dat er toch nog aanpassingen kunnen worden verricht om de ervaring te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of het icoontje moet oplichten wanneer je erop tikt. En gebruik je een thema of widget op het lockscreen, zoals Forecast? Dan kun je dat aangeven, zodat het icoontje zich verplaatst. In de screen zie je rechts van de klok een donderslag-icoontje. Dat is het knopje om de zaklamp te activeren.

(tijdelijk andere achtergrond)


Applocker ($0,99)
Hoe vaak komt het wel niet voor dat iemand ineens je iPhone uit je handen grist en als een gek overal gaat liggen te zoeken? Juist terwijl je niet wilt dat hij overal bij kan. Ook hier heeft Apple nog nooit een oplossing voor toegepast, maar met Applocker kan dit wel. De tweak maakt het mogelijk specifieke applicaties met een wachtwoord te vergrendelen, zoals je in de screen hieronder ziet. Hierbij is de Foto's-app geblokkeerd met een wachtwoord, die je dus eerst zal moeten invoeren voor je verder kunt. Wil je het iemand moeilijk maken, dan is het het best om de optie 'Numeriek toetsenbord' uitgeschakeld te laten. Bij de rechterafbeelding is de optie ingeschakeld.

Nu zul je overigens juist meer argwaan krijgen wat betreft wat ik allemaal voor foto's heb, maar zoek er niet teveel achter. Het is als voorbeeld bedoeld, zodat je weet hoe het eruit ziet wanneer je de app probeert te openen. Je kunt de tweak met iedere app gebruiken. Wil je bijvoorbeeld niet dat men op jouw Twitter kan komen, pas dan ook hier een wachtwoord toe. Het kan gewoon, en het is super simpel!



Display Recorder ($4,99)
Dit is een wat duurdere tweak, maar voor sommigen wellicht een zeer handige. Wil je bijvoorbeeld iets delen van je iOS-apparaat, maar niet met een saaie screen? Of is dat gewoonweg niet mogelijk, omdat je iets wilt laten zien dat met een screen niet te doen is. Display Recorder is de redding. Met deze tweak/app kun je je beeldscherm opnemen en filmpjes direct op YouTube zetten.




Als je vragen hebt over een tweak of thema, dan mag je mij die gerust stellen. Dutch Tech Blog houdt zich echter afzijdig van problemen die veroorzaakt worden door een tweak. Het is op eigen verantwoordelijkheid wat je allemaal aan tweaks gebruikt. Sommige kunnen je iOS-apparaat extra sloom maken, let dus altijd goed op. Merk je inderdaad dat je iOS-apparaat slomer aan het worden is, bedenk dan eerst sinds wanneer dat begonnen is. Misschien begon het nadat je een bepaalde tweak geïnstalleerd had of na een handeling (de tweaks 'Barrel' en 'Unfold' kunnen hier bijvoorbeeld aan bijdragen. Mocht dat het geval zijn, zoek de desbetreffende tweak dan op in de Cydia Store, tik rechtsboven op 'Wijzig' en dan op 'Verwijder' om het te verwijderen..

[project/preview] Website voor ICT

$
0
0
Zoals sommigen op Facebook gezien hebben, bracht ik vandaag een preview van een website uit dat ik als project bij ICT aan het maken ben. Het leuke is dat ik het met recht kan beschouwen als een project voor niemand meer dan m'n eigen vader! Hij is namelijk installateur en heeft nog niet eens een website. Daar wil ik graag verandering in brengen door er zelf eentje voor 'm te bouwen. Het sluit immers ook mooi aan bij mijn opdracht voor ICT.

Allereerst even een introductie. Wat houdt de opdracht voor ICT precies in? En wat ben ik nou eigenlijk echt aan het maken? Op die vragen geef ik graag kort antwoord. De bedoeling is dat we voor het vak een website bouwen met HTML én CSS. Vorig jaar moesten we er al eentje in HTML maken, maar dus nog niet in CSS. Althans, daar heeft niemand zich toen mee bezig gehouden. Ik had zelf wel naast HTML een stukje JavaScript toegevoegd, maar daar blijft het bij. Toen ik CSS pas echt leerde kennen de afgelopen weken, besefte ik dat het eigenlijk echt heel fijn is om te gebruiken. Als je weet hoe het in elkaar zit, kun je probleemloos een goede basis maken. In dit artikel zal ik overigens ook uitleggen wat ik voor bepaalde elementen ingeprogrammeerd heb, zodat je zelf ook wat kunt leren!

Wat ik precies aan het maken ben, is een (niet al te uitgebreide) site voor mijn vader. De bedoeling is dat men dadelijk kan lezen wat voor werkzaamheden hij verricht en hoe je hem kunt bereiken. Dat is dan ook eigenlijk alles. Maar meer hoeft zo'n site ook niet te hebben.

Goed, laten we beginnen. Voor ik naar de site zélf ga, zal ik even vertellen wat CSS is en wat je ermee kunt.

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het is dé manier om je website een prachtige layout te geven. Dit kan standaard ook al met HTML (HyperText Markup Language), alleen ben je dan nog enorm beperkt. Wie wil er nou niet bijvoorbeeld een professioneel menu bovenaan (of natuurlijk eventueel links), links die een bepaalde kleur krijgen als je erop gaat staan of een mooi 3D-effect aan tekst hebben? Tja, dat is dus allemaal niet mogelijk met HTML. Tenzij je je menu met behulp van afbeeldingen wil maken, maar dan kun je weer geen effecten toevoegen.

Sommigen geven bij het gebruik van CSS de voorkeur een los bestand te gebruiken, terwijl anderen het liever samenvoegen met de HTML-bestanden. Echter moet je dan iedere aanpassing op elk bestand doorvoeren. Dat kost enorm veel tijd, dus kun je veel beter een los bestand gebruiken. Natuurlijk moet je dan wel zorgen dat deze gekoppeld wordt aan al je HTML-pagina's. Hoe doe je dat? Simpel, voeg gewoon de volgende code toe tussen de <head>-tags:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>

En in het CSS-bestand zelf moet je met het volgende beginnen:

<style type="text/css">

Ter verduidelijking: 'text/css' staat er om het HTML-document te informeren over het feit dat je CSS wil toevoegen. 'style.css' verwijst naar het betreffende bestand. Uiteraard kun je 'style' geheel naar eigen wens noemen.

Laten we gelijk met een langer stukje code verdergaan:

a {
    font-family: 'Lucida Grande', Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif;
    font-size:70px;
    text-align:center;
}

h1 {
    text-shadow: 0px 0px #666, 0px 1px #FFF;
}


#info .info1 {
    text-shadow: 1px 1px 2px #000;
}

Er staan veel elementen in, waaronder enkele belangrijke. De '{' en '}' zijn vergelijkbaar met de '<' en '>' tags in HTML; je sluit een bepaalde stukje code af hiermee. Ook is er een ';' te zien na iedere 'opdracht'. Die is om het einde aan te geven van een regeltje code. Je ziet in de code aan het begin een 'a' staan, waarmee je de tekstopmaak kunt bepalen. 'Font-family' geeft het lettertype aan en 'font-size' de lettergrootte. Dit laatste is in dit geval 70px, wat betekent dat tekens 70 pixels groot moeten zijn.

In het stukje eronder (in het midden) zie je 'h1' staan, wat een standaard is om de titelsoort aan te geven. 'h1' betekent dat het om de hoofdtitel gaat. Die titel moet een bepaald schaduweffect krijgen. Datzelfde geldt voor bij '#info . info1', alleen is het effect hier heel anders. In het voorbeeld later in dit artikel zul je waarschijnlijk wel begrijpen wat ik bedoel. Met '#info' geef je zogenaamde 'id's' aan, waarmee je onderdelen in een HTML-document kunt specificeren. Dit geldt ook voor '.info1', waarmee je classes (klassen) aan kunt geven. In het stukje HTML hieronder wordt dat ook duidelijk.

<h1>Contact</h1>
</font>
<div id="info">
<div class="info1">
<font color="FFFFFF">
<font face="calibri"size="3">
<font size="3"><div id="contentwrapper">
<b>Adres CV Installatieservice De Beer:</b><br>Roger de Beer<br>Nuenen<br>Tel.: <br>Mobiel: <br>E-mail: </a>

Wat zie je in bovenstaande code? Nou, om te beginnen zie je 'h1', waar ik eerder al over vertelde. Je ziet geen '#' of '.' staan, waarom niet? Simpel, het is geen ID of class. Het is gewoon HTML dat ook in CSS gebruikt kan worden. Je geeft er in ieder geval mee aan dat je het stukje tekst tussen de tags de opmaak wilt geven zoals in het stukje code hiervoor (text-shadow: 0px 0px #666, 0px 1px #FFF;).

Met 'div id="info">' en 'div class="info1">' geef je aan dat een stukje CSS opmaak moet toevoegen aan de stukjes die daarna volgen. Het gaat in dit geval om de tekst dat je na 'font size="3"><div id="contentwrapper">' ziet. Die tekst moet ook een effect krijgen namelijk, welke in het CSS-bestand staat.

#menu ul li a:hover {    
    text-decoration: none; 
}  
#menu ul li a:active {   
    background-color: #5D5D5D;
    border-bottom: 4px solid #3C3C3C;
}

/* selected page */
#menu ul li.selected a { 
    background-color: #808080;
    border-bottom: 5px solid #696969;
}

Tot slot wil ik nog even bovenstaand stukje toelichten. Het gaat hier om het menu (merk op dat een heel gedeelte mist). Dat zie je ook aan de class '#menu'. 'ul li a' is om de opsomming van het menu aan te geven. De knoppen staan namelijk langs elkaar. 'Hover' wil zeggen dat als je ergens op gaat staan. Vaak krijg je dan namelijk ook een bepaald effect. Die heb ik echter uitgeschakeld gelaten. Bij 'Active' zie je echter wel iets. Wat kun je ermee? Simpel, je voegt een effect toe dat weergegeven wordt als je op de knop klikt. Dus op het moment dat de knop actief is. In dit geval is er een achtergrondkleur toegevoegd en een rand aan de onderkant. Die rand is 4 pixels dik, solid (vast, stevig) met de hexadecimale kleur #3C3C3C (donkergrijs). Daarna zie je '/* selected page */' staan, wat voor mij (en eventueel anderen) als notitie bedoeld is, zodat ik weet wat er volgt. Hier heb ik vrijwel hetzelfde gedaan als bij 'a:active', alleen dan een effect dan moet komen wanneer je op een pagina bent. Want wat is er nou irritanter dan dat je op een pagina bent, maar niet in het menu kunt zien waar precies? Met het stukje code los je dat op. Vergeet echter niet de class '.selected' toe te voegen in het HTML-bestand van de pagina waarvan de knop een andere kleur moet krijgen.

Voorbeeld<li class="selected"><a id="nav-contact" href="contact.html">contact</a></li>

Tot zover wat uitleg over CSS. Als je er vragen over hebt, stel ze me gerust! Maar nu even naar waar het echt om ging, de website voor mijn vader. Hieronder krijg je alvast meteen twee previews:



Allereerst zullen de teksteffecten en het menu je wel opvallen, niet? Bij de titels bovenaan zie je het zogenaamde 'letterpress'-effect verwerkt. De overige tekst springt juist naar buiten.

En dan het menu, waar ik tot nu toe het langst mee bezig ben geweest, omdat ik twijfelde wat mooi is om te zien. Je ziet een 3D-effect, al is dat gewoon een simpel randje aan de onderkant. Echter, wanneer je erop klikt, wordt dat randje dunner. Zo krijg je een soort drukeffect. Tot slot heb ik er ook het '.selected' in gezet. Dus wanneer je op een pagina bent, dat die pagina ook in het menu duidelijk aangegeven is, in dit geval met een lichtgrijze kleur.

Nog een klein dingetje, wat je wellicht misschien niet zozeer opvalt: de footer onderaan ('© Copyright 2013 - Design by Tom de Beer'). Deze heeft ook z'n eigen opmaak gekregen met behulp van een stukje CSS-code.

Ik ben nog volop bezig met het uitbreiden van de website en hoop hem over enkele weken te kunnen lanceren. Voorlopig heb ik in ieder geval genoeg tijd, want onze periode bij ICT loopt nog zo'n vier weken. Tijd genoeg dus!

Nogmaals, als je vragen hebt over CSS (én HTML), schroom dan niet om deze te stellen. Ik beantwoord ze met liefde!

Payleven erkend als betalingsinstelling door financieel toezichthouder FSA

$
0
0
Payleven, de Europese pioneer in slimme betaaloplossingen, maakt vandaag bekend dat zij volledig geautoriseerd is door de Financial Services Authority (FSA) als betalingsinstelling.

Daarnaast is payleven onlangs onderdeel geworden van het mPOS programma van MasterCard, een project dat ervoor zorgt dat mobiele point-of-sale aanbieders begeleiding krijgen in het gebruik van mPOS betaaloplossingen.

Alston Zecha, Co-founder en COO: “We zijn erg trots om een betrouwbare en volledig geautoriseerde financiële instelling in Europa te zijn, dit is een belangrijke mijlpaal voor ons.”

“Deel uitmaken van het mPOS programma van Mastercard benadrukt nogmaals dat onze PIN-reader voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Door onderdeel te zijn van de FSA en het mPOS programma van MasterCard wordt ons harde werk, om de simpelste en veiligste mobiele betaaloplossing aan te bieden, erkend.”

De nieuwste innovatie van payleven, de PIN-reader, is een compacte en veilige gadget die verbonden wordt met een smartphone of tablet via Bluetooth. Om te betalen voeren klanten eenvoudig hun pinpas of creditcard in de PIN-reader en toetsen hun pincode in op het apparaatje. De PIN-reader voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor zowel ondernemers als klanten, pin- en creditcardbetalingen  via payleven zijn net zo veilig als betalen via een traditionele pinautomaat.

Meer informatie over payleven is te vinden op www.payleven.nl.

Over FSA
De Financial Services Authority (FSA) is een onafhankelijke financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk. De wettelijke bevoegdheden van de FSA om de financiële sector in het Verenigd Koninkrijk te controleren en reguleren zijn toegekend door de Financial Services and Markets Act 2000. De FSA bepaalt de standaarden die aanbieders van financiële dienstverleningen moeten volgen.

Over payleven
Payleven, de Europese pionier in mobiele betaaloplossingen, is in maart 2012 opgericht met hoofdkantoren in Berlijn en London. In mei 2012 opende het Nederlandse kantoor haar deuren in Amsterdam met een lokaal team. Met de betaaloplossing van payleven kunnen ondernemers altijd en overal pin- en creditcardbetalingen accepteren. Het systeem werkt met een gratis app voor de smartphone en tablet, en is compatibel met zowel iOS als Android. payleven is opgericht door een groep jonge ondernemers die zaken anders wilden aanpakken dan hoe grote bedrijven nu opereren. Onze teamleden komen uit de betaalsector, financiële dienstverlening (zoals American Express, MasterCard, Travelex, Visa maar ook kleinere start-ups) en ook vanuit de software- en technologie sector. Het bedrijf heeft ongeveer 70 werknemers. Payleven is al beschikbaar in Duitsland, Nederland, Italië, Groot-Brittannië, Polen en Brazilië. Persmateriaal en informatie kan worden gevonden op: www.payleven.nl/press.

It came in purple. Now there is also blue and cyan.

$
0
0

In februari was de laatste keer dat Dutch Tech Blog met nieuwe achtergronden kwam, maar nu zijn er weer nieuwe. Althans, twee aangepaste varianten van de originele paarse achtergrond. Naast die kleur, kun je nu namelijk ook een blauwe variant downloaden en zelfs eentje in cyaan. Op die manier heb je een keuze aan achtergronden in dezelfde kleuren als van het logo.


De nieuwe achtergronden zijn te vinden op onze downloadpagina. Uiteraard is er ondersteuning voor zowel iPhone 5 als voor iPhone 4 en 4S. Heb je een non-Retina iOS-apparaat, gebruik dan de achtergronden voor iPhone 4/4S, aangezien die dezelfde verhoudingen hebben.


'Illegaal in Rusland' twibbon, heb jij 'm al?

$
0
0
Laat zien dat je open staat voor homoseksualiteit en het absoluut niet tolereert dat er een verbod op is in Rusland. Dit doe je door een twibbon aan je profielfoto toe te voegen. Het is zeer gemakkelijk! Gebruik onderstaande link om er eentje te laten maken, that's it!


De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Expreszo en heeft volledige steun door Dutch Tech Blog. Wij hopen uiteraard dat jij dat ook doet!

Windows-tip: programma altijd als administrator uitvoeren

$
0
0

Het blijft een irritatie onder de mensen die regelmatig gebruik maken van programma's waarvoor bevestiging nodig is of je wel de administrator van een computer bent, voor het programma geopend mag worden. Er is echter een oplossing voor. Zelfs als je geen verstand hebt van computer is er een zeer gemakkelijke oplossing voor.


Klik rechts op het desbetreffende programma > 'Eigenschappen' > 'Compatibiliteit' > vink 'Dit programma als Administrator uitvoeren' aan > klik op 'Toepassen' en je bent klaar.

In de afbeelding links zie je hoe het er bij CCleaner uitziet. Mocht er toch gevraagd worden of je administrator bent, start de computer dan eerst even opnieuw op en kijk of het dan werkt. Zo niet, dan kun je mij contacteren hierover.

Wereld Backup Dag 2013: maak een backup!

$
0
0
Voor wie het nog niet opgevallen was, het is vandaag Wereld Backup Dag 2013. Dat betekent dat we het maken van een reservekopie op iOS onder de aandacht gaan brengen, zodat jij er eentje kunt maken. Het is namelijk altijd slim iedere dag eentje te laten maken. Niet iedereen doet of kan dat, vandaar dat het in dit artikel zal worden toegelicht.



Voordat we verdergaan met hoe je een backup maakt, eerst uitleg over wat het precies inhoudt als je er een maakt. Allereerst, een backup is een bestand waarop alle opgeslagen informatie, apps, muziek, films enzovoorts in staat. Als je bijvoorbeeld een nieuw apparaat aanschaft, dan lijkt het vrij logisch dat je niet alles opnieuw wilt moeten installeren. En hetzelfde geldt voor wanneer je apparaat een keer crasht, waardoor je alles moet herstellen. Een backup, die in het Nederlands ook wel reservekopie genoemd wordt, is dan erg wenselijk.


Ook iOS biedt de mogelijkheid om een backup te maken. Dit kan op twee manieren: via iTunes op de computer en via iCloud, Apple's clouddienst. Verschil is dat je bij het gebruik van iCloud geen computer nodig hebt, omdat het via internet gaat. De clouddienst maakt ook, indien dit door de gebruiker ingesteld is, iedere dag een backup. Dat is ook meteen een voordeel, omdat je waarschijnlijk geen zin zult hebben iedere dag je iOS-apparaat aan te moeten sluiten op een computer. Het maken van een reservekopie via iTunes kost ook meer tijd.

Maar hoe maak je nou precies een backup? Het is eigenlijk zeer simpel, maar voor sommigen kan het inspanning vergen. Daarom leg ik nu uit hoe je het beste en op een veilige manier een backup kunt maken. 

Let op! Voor deze uitleg is iTunes 11.0.2.26 op Windows 8 64-bit en iOS 6.1.2 gebruikt. Bij oudere versies van beiden kan het zijn dat het anders is.

1. Backup maken met iTunes
Het maken van een backup met behulp van iTunes duurt langer, maar biedt wel wat meer zekerheid, omdat het opgeslagen wordt op de computer. Je bent ook niet afhankelijk van het internet.

Zorg allereerst dat je iPhone, iPad of iPod touch is aangesloten aan je computer en start iTunes op. Het kan even duren voor je apparaat herkend wordt, maar dit zou niet meer dan een minuut moeten duren. Bij de eerste keer kan het langer duren, omdat er dan enkele drivers moeten worden geïnstalleerd om toekomstig contact te versnellen.

Wanneer je iOS-apparaat herkend is, verschijnt er rechtsboven een knopje met de naam van je apparaat. Klik hierop om onderstaand scherm te krijgen.


Toelichting: op dit scherm is de hoofdinformatie van een iOS-apparaat te vinden. Zoals bijvoorbeeld welke iOS-versie je momenteel gebruikt, hoeveel capaciteit je nog hebt, hoeveel van je batterijduur nog over is (zie onder 'iPod van Tom') en daarnaast worden ook meldingen gegeven wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. In bovenstaande screen is dat ook zo, maar updaten doe ik nog niet in verband met een jailbreak die nog niet voor iOS 6.1.3 aangepast is.

Wanneer je in die screen lager kijkt of zelf even een stukje naar beneden scrolt, zie je dit:


Als je een backup wilt maken, zorg dan eerst dat 'Deze computer' (1) aangevinkt. Klik daarna op 'Reservekopie maken' (2). Dat is eigenlijk toch zo'n beetje alles wat je moet weten. Want hierna zal iTunes een reservekopie maken. Je hoeft alleen maar te wachten en dan kun je je toestel weer gebruiken.


2. Backup maken met iCloud
Indien je wenst iCloud te gebruiken voor het maken van een reservekopie, dan moet er wat meer gedaan worden. Wat in ieder geval als eerste moet gebeuren, is iCloud inschakelen. Hieronder zie je hoe je dat doet; vink 'iCloud' (3) aan en je bent klaar. Althans, in iTunes. Er moet nog meer gebeuren namelijk. Houdt er in ieder geval rekening mee dat je geen iCloud-backup kunt maken in iTunes, ondanks de knoppen rechts. Die zijn voor de normale backups bedoeld.



Als je dit gedaan hebt, ga dan op je iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag en reservekopie'. Je ziet dan het scherm hier links. Om een backup te maken, schakel dan eerst 'iCloud-reservekopie' (4) in. Je krijgt dan een melding waarbij gezegd wordt dat er niet langer meer een backup zal worden gemaakt via iTunes op de computer. Tik op 'OK' en dan op 'Maak nu reservekopie' (5). Er zal nu een backup worden gemaakt en deze wordt opgeslagen in iCloud. 

In onderstaande afbeelding zie je hoe je je opslag kunt beheren. Je komt hier door, zoals in de afbeelding links te zien is, op 'Beheer opslag' te tikken. It's that easy.









Je ziet eronder 'Documenten & gegevens'. Daar wordt je precies verteld hoeveel een applicatie aan ruimte op iCloud gebruikt, voor de opslag van documenten. Apple's eigen iWork-apps zijn voorbeelden van applicaties die deze mogelijkheid bieden. Je kunt uiteraard ook handmatig documenten verwijderen door op de betreffende app te tikken en het document of een ander bestand te verwijderen. That's it! Hoewel nog niet iedere applicatie dit ondersteunt, komen er wel steeds meer bij. Niet alleen voor documenten, maar ook voor bijvoorbeeld het opslaan van een savegame bij spelletjes. In de afbeelding zie je ook 'Grand Theft Aut...' (Grand Theft Auto Vice City) die 197,1 KB aan ruimte gebruikt. De backup wordt 'VCCloudSave0' genoemd als je erop tikt voor meer informatie. Wanneer je het verwijdert, ben je dus ook je savegame kwijt.








Maar wat nou als je wilt dat een applicatie helemaal niet meer wordt toegevoegd aan een backup. Dus als je bijvoorbeeld niet wilt dat al je foto's worden opgeslagen? Dan kun je gewoon op een zeer simpele manier het synchroniseren van die app uitschakelen. Hier links zie je een screen van de 'Info'-pagina. Je komt hier door op de naam van de backup te tikken (zie de knop boven bij de afbeelding die bij het stukje hiervoor hoort). Naast iedere app staat een schakelaar. Schuif deze naar links om het synchen van data van een app volledig uit te schakelen. Wil je een reservekopie verwijderen, tik dan onderaan op 'Verwijder reservekopie'. Je kunt overigens ook nog eens zien hoeveel een volgende backup aan ruimte in gebruik zal nemen, bij 'Volgende reservekopie'.








Zo maak je dus een backup in iTunes en vanaf je iOS-apparaat. Meer weten? Contacteer me!

Apple introduceert gameconsole iPlay

$
0
0
Apple heeft een gameconsole aangekondigd, genaamd de iPlay. Het apparaatje moet zich onderscheiden van de iPhone, iPad en iPod touch, vanwege de nadruk op games. Met de App Store die inmiddels ruim 800.000 apps waarvan meer dan 100.000 games mag dat ook wel.


Bekijk het filmpje hieronder:



Hoewel het om een grap gaat, blijft het leuk uitgedacht. Wat denk jij? Zou Apple misschien toch wel ooit een console uit gaan brengen? Of zie je de iPhone, iPad en iPod touch al een beetje als spelcomputer?

Nedap verzorgt beveiliging Jumbo Foodmarkt

$
0
0

Nedap Retail gaat de elektronische artikelbeveiliging in de nieuw geopende Jumbo Foodmarkt in Breda verzorgen. Dat liet het beveiligingsbedrijf zonder technische details te melden weten.


De Jumbo Foodmarkt werd in maart geopend in de Brabanste stad, met een grootte van maar liefst 6.000 vierkante meter. Dit is ongeveer vijf keer zo groot als de gemiddelde Jumbo supermarkt. De Jumbo Foodmarkt richt zich onder meer extra op het nuttigen van voedsel, iets dat uniek is in een supermarkt. Bakkers, slagers, sommeliers, kaassspecialisten en zelfs chefkoks staan voor er je klaar, wordt benadrukt op de website.

Nedap Retail is gespecialiseerd in beveiliging tegen winkeldiefstal, metaaldetectie, klantentelling, Store!D RFID oplossingen, Tweet mirror en Cube. In Nederland staat het bedrijf gevestigd in Groenekam, wat nabij Utrecht ligt.

Hoewel het onderwerp niet grotendeels te maken heeft met de doelstelling van Dutch Tech Blog, is hierover geschreven vanwege het feit dat het wel degelijk over beveiliging gaat. Iets waarbij veel bedrijven het bloed onder de nagels vandaan wordt gehaald, door gebrek aan goede beveiliging. Het is dus hopen dat Nedap de zaken goed onder controle blijft houden bij Jumbo Foodmarkt.

App Store-links minder zichtbaar op Google

$
0
0
Google heeft een onverwachte en opvallende wending genomen als het om zoeken gaat. Links die naar Apple's applicatiewinkel, de App Store, leiden, zijn nu minder makkelijk te vinden als je ernaar zoekt. Die komen nu namelijk veel lager in de resultaten te staan. Waarom het bedrijf dit gedaan heeft, is nog niet duidelijk. En het is de vraag of ze dit bekend zullen maken.

Afgelopen dinsdag begon de zoekgigant met het minder zichtbaar maken van App Store-links. Als je nu bijvoorbeeld zoekt naar 'twitter iphone', dan krijg je de link naar de App Store-pagina van de applicatie pas enkele pagina's verderop te zien. In plaats daarvan krijgen nieuwssites voorrang. 


Wanneer er gezocht wordt naar 'whatsapp iphone', is de app zelfs in de eerste acht pagina's helemaal nergens te bekennen. Iets dat opmerkelijk is voor een applicatie dat nog altijd zeer veel gebruikt wordt onder mensen met een iPhone.


Waarom Google hiervoor gekozen heeft, en nog onverwachts ook, is onbekend. Maar het zal zeer waarschijnlijk aan de concurrentiepositie liggen, aangezien links naar Google Play wel nog steeds meteen op de eerste pagina te vinden zijn.

iOS-tip: webpagina offline lezen

$
0
0
Je kent het vast wel: als je een paar nieuwsartikelen via de webbrowser wilt lezen, maar je weet dat je geen internet hebt over een paar minuten. Of natuurlijk later. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat je een artikel toch kan lezen, zonder dat je internet nodig hebt? Simpel, gebruik Offline Leeslijst!





Offline Leeslijst (Engels: Offline Reading List) is een functie die Apple bij iOS 6 beschikbaar stelde voor browser Safari. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid webpagina als het ware op te slaan, al wordt dat in dit geval 'caching' genoemd; de pagina wordt dan tijdelijk opgeslagen.

Een webpagina opslaan is enorm makkelijk. Volg gewoon onderstaande afbeeldingen en that's it. Een kind kan de was doen!

  

Dutch Tech Blog aan je iPhone-homescherm toevoegen

$
0
0
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is hij er dan toch: een heuse 'webclip' voor de blog op iOS! Na een hoop heisa, lukte het om er eentje te krijgen die werkt wanneer je Dutch Tech Blog wilt toevoegen aan het thuisscherm van een iPhone, iPad of iPod touch. 




Volg onderstaande stappen om de webclip toe te voegen. De naam van de 'app' is standaard 'Dutch Tech', maar deze kun je geheel naar eigen wens aanpassen.




Onderstaande video toont dezelfde stappen:


Je krijgt dan dit resultaat; tik erop om naar de website te gaan. Verwacht geen webapp, aangezien hier een probleem mee blijkt te zijn. Je wordt dus gewoon naar Safari gestuurd. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de optie alleen werkt wanneer de blog in de desktopweergave geopend wordt. Ga je standaard naar de blog op een mobiel apparaat, dan krijg je normaliter de mobiele weergave te zien, maar die ondersteunt geen webclips. Echter, voor mensen die de desktopweergave juist fijner vinden, kan de webclip een uitkomst zijn. Nooit meer naar beneden scrollen om op de knop te tikken om naar deze weergave te gaan of de url aanpassen. Handig of niet handig?

Onderzoek Norton: Nederlanders laks met beschermen mobiele apparaten

$
0
0
Eén op de vijf Nederlanders heeft zijn mobiele apparaat weleens verloren of is ooit bestolen. Toch neemt slechts een enkeling de nodige maatregelen om de gegevens die erop staan te beschermen, terwijl het mobiele apparaat van maar liefst drie van de vijf Nederlanders toegang geeft tot persoonlijke emails, die vervolgens toegang kunnen geven tot gevoelige informatie zoals werkcorrespondentie, wachtwoorden voor online accounts en bankafschriften. Zo blijkt uit onderzoek van Norton by Symantec naar het gebruik van mobiele apparaten onder Nederlandse en Europese consumenten.


Het onderzoek toont ook aan dat consumenten steeds afhankelijker worden van hun mobiele apparaten, zowel op werk- als sociaal gebied. Zo geeft één op de vijf Nederlanders aan niet zonder hun mobiele apparaten te kunnen en in de rest van Europa is dit zelfs meer dan een derde. Eén op de zes volwassenen in Nederland gaf zelfs aan dat hun mobiele apparaat één van de eerste dingen is die zij zouden redden uit een brandend huis.

Mobiele apparaten: een overvloed aan persoonlijke en gevoelige informatie
Zes op de tien Nederlanders geeft toe persoonlijke informatie te openen of op te slaan op hun mobiele apparaat. Tegelijkertijd geeft bijna een derde (32%) toe geen wachtwoord te gebruiken om deze persoonlijke informatie te beveiligen. Dit is extra pijnlijk als je bedenkt dat het ook erg kostbaar is om mobiele apparaten te vervangen. Nederlanders betalen gemiddeld 185 euro voor het vervangen of het tijdelijk gebruiken van een smartphone en 453 euro voor het vervangen of tijdelijk gebruiken van een tablet. In de rest van Europa is dit aanzienlijk lager; gemiddeld 122 euro voor een smartphone en 233 euro voor een tablet. Nederlanders zijn bij verlies of diefstal van hun mobiele apparaat vooral bezorgd over dure rekeningen als gevolg van telefoongesprekken (39%), misbruik van hun contacten (17%) of aankopen die gedaan worden via hun verloren of gestolen toestel (15%).

Het onderzoek van Norton toont verder ook enkele verrassende verschillen tussen de Europese landen wat betreft het gebruik van mobiele apparaten en de informatie die consumenten bereid zijn te openen of op te slaan op hun mobiele apparaten: slechts 17 procent van de Nederlanders voelt zich veilig als zij een aankoop doen via een mobiel apparaat. Ook Duitsers (13%) en Russen (15%) voelen zich onveilig bij het doen van mobiele aankopen. Italianen (24%) en Polen (32%) voelen zich echter wel veiliger als ze online aankopen via mobiele apparaten doen.

Mobiel gedrag van Nederlanders is risicovol
De gemiddelde Nederlandse consument schiet tekort als het gaat om veilig gebruik van hun mobiele apparaat: 45 procent geeft toe wel eens applicaties te downloaden van onbetrouwbare bronnen en 37 procent maakt geen gebruik van veilige betaalmethoden bij het online winkelen, waardoor bijvoorbeeld creditcardgegevens kwetsbaar zijn. Ook surft de helft van de Nederlandse mobiele gebruikers weleens op een gratis of een onbeschermd Wi-Fi-netwerk. Van de Nederlanders die dit doen maakt bijna een derde zich zorgen over het potentiële risico van een gratis of een onbeschermd Wi-Fi-netwerk, maar dit weerhoudt ze vaak niet van het gebruik ervan. Zo bekijkt bijna een derde weleens persoonlijke emails via een gratis of onbeschermd Wi-Fi-netwerk en meer dan één op de tien Nederlandse mobiele gebruikers bekijkt zijn of haar bankgegevens weleens via een gratis of onbeschermd Wi-Fi-netwerk. Hierdoor kunnen kwaadwillenden inzicht krijgen in gevoelige financiële informatie.


“Mensen vertrouwen steeds meer op hun mobiele apparaten, bijvoorbeeld om te socializen, shoppen en om dagelijkse dingen te delen”, aldus Simone van Zuylen, Marketing Manager bij Norton Benelux. “Maar mobiele apparaten zijn vaak net zo kwetsbaar voor cybercriminelen als computers, want wat veel consumenten zich waarschijnlijk niet realiseren is hoeveel privégegevens op straat liggen als hun mobiele apparaat wordt gestolen of kwijtraakt. Gezien de gevoelige aard van de gegevens die vaak op mobiele apparaten staan, raden wij iedereen aan om een aantal fundamentele, maar toch eenvoudige maatregelen te nemen om hun apparaten te beschermen voor als deze in verkeerde handen vallen. Door het installeren van mobiele beveiligingssoftware die beschermt tegen schadelijke online bedreigingen en bijvoorbeeld het mobiele apparaat kan vergrendelen, lokaliseren en op afstand kan wissen, kun je je persoonlijke gegevens ook echt persoonlijk houden."

Voor meer inzicht in het European Mobile Insight-onderzoek uit het Norton Cybercrime Report 2012 kunt u hier terecht.

Bezoek mobilesecurity.com voor extra inzichten van de Norton Mobile Security-experts, inclusief artikelen, video's, widgets en infographics die meer informatie geven over actuele mobiele onderwerpen.

Voor een PDF-bestand van de infographic in dit bericht, klik hier.

DTB 3.0: all-new design

$
0
0
Dutch Tech Blog heeft vanaf vandaag een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Het nieuwe design sluit wat beter aan bij Windows 8 en is nu zowel op desktop als op mobiele apparaten in dezelfde richting. Hiervoor was het uiterlijk op mobiele apparaten heel anders.



Je kunt de blog zelf al zien, maar hier toch enkele screens van hoe het eruit ziet.









DTB 3.0 changelog

  • Compleet nieuw design
  • Nieuw standaard lettertype
  • Aangepaste breedte
  • Nieuwe datumkoppen
  • Nieuwe mobiele versie

Windows-tip: afsluitknop op bureaublad

$
0
0
Het is dé ergenis van onder meer Windows 8-gebruikers. Een computer afsluiten kost een veeg naar de hoek van het beeldscherm en drie kliks. Dat kan sneller! En dit is nog makkelijk ook.





Wat moet je doen? Allereerst, klik rechts op het bureaublad en dan op 'Nieuw' > 'Snelkoppeling'. Er zal nu worden gevraagd welke snelkoppeling gebruikt moet worden. Vul daar het volgende in:

%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00

Klik nu op 'Volgende'. Kies een naam die je voor je snelkoppeling wilt. Standaard is de naam 'shutdown', maar dit is geheel naar eigen wens aan te passen.

We gaan nu het icoon aanpassen. Klik hiervoor rechts op de snelkoppeling en dan op 'Eigenschappen' > 'Snelkoppeling'. Klik dan op 'Ander pictogram...'. Je krijgt nu de melding dat er geen pictogrammen beschikbaar zijn in de betreffende map (deze kun je wel zelf toevoegen als je wilt). Klik op 'OK'. Je kunt nu uit een hele lijst pictogrammen kiezen. De meest gekozen is die je op het eerste gedeelte al ziet. Kies een afbeelding en klik op 'OK'. Klik tot slot op 'Toepassen' en je bent klaar.

De stappen staan hieronder met screens beschreven.



  



Voor Windows 8-gebruikers die de knop als tegel willen hebben op het startscherm: rechtsklik op de snelkoppeling en dan op 'Vastmaken aan start'. Ga daarna naar het startmenu, naar het einde van dit menu en sleep de tegel naar de gewenste plek.

Deze stappen kunnen gevolgd worden onder zowel Windows 8 als onder Windows Vista en Windows 7. Voor Windows XP dienen mogelijk iets andere stappen genomen te worden.

DTB 3.0.1 - webclips voor meerdere apparaten toegevoegd; fix nieuwe layout

$
0
0
Naar aanleiding van missende webclip icoon en naam deze toegevoegd voor nieuwe layout.

Wijzigingen in versie 3.0.1
- Naast retina-icoon voor webclip iPhone 4+ ook specifieke voor retina iPad's (de Nieuwe iPad en iPad met Retina-display)
- Aangepaste webclip voor retina iPhone/iPod touch (verbeterde uitlijning)
- Geen effect meer bij webclip; nu gewoon strak icoon
- Fix met missende webclip na wijziging layout blog

iOS-tip: in-app aankopen uitschakelen

$
0
0
Enkele weken geleden ontstond rumoer nadat een kind duizenden dollars had uitgegeven aan in-app aankopen in een iOS-app. Om dit in de toekomst te voorkomen, geeft Dutch Tech Blog uitleg over hoe je dat doet.

Apple heeft als sinds enkele grote iOS-updates de mogelijkheid toegevoegd om beperkingen in te schakelen. Dit kan zeer simpel. Volg hiervoor de volgende stappen.

Ga allereerst naar 'Instellingen' > 'Algemeen'. Tik hierna op 'Beperkingen'. Bij de eerste keer zul je op 'Schakel beperkingen in' moeten tikken en dan een wachtwoord moeten kiezen. Eenmaal gedaan, schakel je de optie 'Kopen vanuit apps'. En je bent klaar!

Hier links zie je hoe het scherm voor beperkingen eruitziet en waar je de optie kunt vinden om in-app aankopen uit te schakelen. In de screen staan ze ingeschakeld.







Beperkingen biedt de mogelijkheid om de volgende opties toe te staan of uit te schakelen:

  • Safari
  • Camera
  • FaceTime
  • iTunes
  • iBookstore
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen
  • Siri
  • Expliciete taal (door Siri)

Je kunt ook bepaald iTunes-materiaal toestaan of voorkeuren instellen:
  • Leeftijdskeuring
  • Muziek en podcasts (toestaan van expliciet materiaal, ja of nee)
  • Films
  • Tv-programma's
  • Boeken
  • Apps (hierbij kan een specifieke maximumleeftijd worden ingesteld)
  • Kopen vanuit apps
  • Vereis wachtwoord (direct of na 15 minuten)

Ook zijn er privacy-instellingen beschikbaar:
  • Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda's
  • Herinneringen
  • Fotos
  • Delen via bluetooth
  • Twitter
  • Facebook

Je kunt daarnaast wijzigingen toestaan voor:
  • Accounts
  • Zoek mijn vrienden
  • Volumebegrenzing

En tot slot voor Game Center:
  • Multispeler games
  • Vrienden toevoegen

Een hele waslijst aan opties dus. Maar dat geeft wel degelijk een veilig gevoel voor onder meer ouders.

App Store toont apps met in-app aankopen, terwijl die niet hierover beschikken

$
0
0
De App Store lijkt een bug te hebben. Een twitteraar ontdekte dat bepaalde applicaties nu aangeven dat er in-app aankopen beschikbaar zijn, terwijl dat niet altijd klopt. Bijvoorbeeld bij de Facebook- en Instagram-app.





Hoewel de bug in eerste instantie geen ramp zal zijn voor de meeste mensen, kan het gebruikers er wel van weerhouden een app te downloaden. Apple beloofde onlangs namelijk dat het prominenter zou worden aangegeven wanneer er in-app aankopen zijn. Ze deden iets dergelijks in ieder geval al wel bij de leeftijdsclassifisering; er staat nu boven iedere app een blokje met daarin een cijfer en een '+' erachter. Bijvoorbeeld 4+, wat betekent dat de app voor gebruikers bedoeld is van 4 jaar en ouder. Hiernaast zie je hoe dat eruit ziet, net als het feit dat er staat dat er in-app aankopen beschikbaar zijn. Facebook kent echter geen in-app aankopen. Ofwel, het lijkt er dus op dat er iets fout is gegaan.

Toch is het wel goed dat Apple bezig is om dit soort informatie beter weer te geven. Soms scrollen mensen namelijk niet naar beneden om hiervoor te kijken, net als voor de leeftijdskeuring. Deze groep mensen kiest ervoor de app gelijk te downloaden of te kopen. Doordat de informatie nu prominenter in beeld is, maakt dit niet meer uit.

Wat denk jij? Is dit een probleem dat direct opgelost moet worden of mag dat wel wachten? Of eigenlijk, maak jij je zorgen over dat je een app downloadt of aanschaft die in-app aankopen bevat, terwijl je dat helemaal niet wilt?
Viewing all 1486 articles
Browse latest View live